VÅRT ARBEID MED MILJØ OG BÆREKRAFT

Green Background - Canva.png
 

Hotell Frøya er stolte av å være SERTIFISERT Miljøfyrtårn!


"Vi tar sosiale, etiske og miljømessige hensyn, og vi har lønnsomhet - Hotell Frøya skal drive sunn virksomhet preget av ansvar for ansatte, samfunn og miljø. Vi vil, som et minimum, alltid overholde miljølovgivningen, samt de miljøkravene som gjelder for vår virksomhet. Vi skal kontinuerlig forbedre vårt miljøarbeid og være ledende innenfor vår bransje.

Vi forventer samtidig at våre leverandører samarbeider med oss for å oppfylle våre miljømessige ambisjoner. Miljøkrav er en sentral del av de avtalene vi inngår. Vi ønsker å aktivt informere om vårt miljøarbeid og ha en god dialog med våre interessenter rundt miljøspørsmål.

Våre miljømål vil være innen avfall, bærekraftige råvarer og forbruk ved daglig drift. Vårt lederskap og ledelsessystem for miljø vil sikre vår forpliktelse til å forebygge negative miljøpåvirkning ved vår virksomhet. “

 

Minimum farlige kjemikalier

Majoriteten av kjemikaliene vi benytter har en form for miljømerke. Hotellet jobber kontinuerlig for å redusere bruken av det som klassifiseres som farlige kjemikalier og sammen med våre leverandører finner vi flere miljøvennlige produkter og metoder.

Vi ønsker å redusere vannforbruket

Rent vann er gjerne noe vi, spesielt i Norden - tar for gitt. Uansett må vi være bevisst hvordan vi bruker jordens viktigste ressurs. For å kunne bidra til reduksjon av vannforbruk har hotellet vanneffektive kraner og dusjer. I tillegg oppfordrer vi gjestene våre til å bruke håndklær mer enn en dag. I tillegg ser vi på rutinene våre i de ulike avdelingene og hvordan vi kan gjøre tiltak for reduksjon!

Vi PRIORITERER KORTREIST OG LOKALPRODUSERTE RÅVARER

For Hotell Frøya er det viktig å benytte seg av de kortreiste og lokalproduserte råvarene vi har i nærheten. Dette betyr redusert transport - lokale råvarer krever mindre energi for transport da de ikke trenger å fraktes over lange avstander.

Dette bidrar også til lokal økonomi - Ved å kjøpe lokale råvarer støtter man lokale bønder og matprodusenter, noe som holder landbruket i gang og sørger for et bærekraftig og allsidig lokalsamfunn.

Det er kortere forsyningskjede - Lokale råvarer kan føre til kortere forsyningskjeder, noe som reduserer behovet for emballasje, kjemisk konserveringsmidler og annen behandlig av mat for å opprettholde holdbarheten under langtrasport.

Bevaring av kultur og tradisjoner - Lokale råvarer kan være en del av den lokale kulturen og tradisjonene. Ved å bruke lokale råvarer i produksjonen bidrar man til å videreføre disse kulturelle verdiene.

Matsvinn

Å minske matsvinnet er noe vårt hotell jobber med, og du kan bidra! Forsyn deg mindre, men heller flere ganger - det er vitenskapelig bevist at dersom du benytter en mindre tallerken vil det også føre til mindre matavfall. I tillegg til å oppfordre deg som gjest til å forsyne deg med mindre porsjoner jobber vi også taktisk med tilpassede porsjoner ved tallerkenservering, samt det å benytte hele råvaren slik at det blir minst mulig matavfall. Ved overskuddsmat jobber vi med bl.a. To Good To Go.

Menneskene

De du møter hos oss er noen av de viktigste hos oss - det at de har det bra gjør at de også sørger for at du har det bra. Derfor jobber vi kontinuerlig med læring, kursing og utvikling av den enkelte på alle aspekter. Menneskene er viktig for oss, både innenfor og utenfor våre fire vegger.

Hotell Frøya jobber kontinuerlig med å gjøre miljø- og bærekraftige tiltak - har du tips eller ønsker å prate mer med oss om bærekraft? Kontakt oss på post@hotellfroya.no eller 72 46 45 00.