3 dagers opplevelsestur i øyrekka
HALTEN OG HAVMERDA
Havet og lyden av bølge skvulp har en egen evne til å få folk til å senkeskuldrene. Kysten har et «hav av steder» og opplevelser hvor ro og hvile kan være det eneste du gjør, hvor det er rom for å pleie seg selv og nyte livet med god mat og hygge i fred og ro. En oase nær.
Forslag til program:
Dag. 1.
Ankomst og innsjekking
Et godt vertskap vil møte dere i resepsjonen, og ønske dere velkommen
Ølsmaking og omvisning på Bryggeriet Frøya
Varighet ca. 2 timer.
Bryggeriet ligger ca.10 minutters kjøring fra Hotell Frøya
Helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere nydelig øl til sine kunder. De brygger øl som hyller kystkulturen, noe som gjenspeiles i deres valg av logo, navn på produktene og utforming på etikettene.
Det er edle dråper, med en smak av kysten.
Her kan dere kjøpe med dere lokalt øl hjem.
Restaurant Havheim på Hotell Frøya
3 retters middag med lokal mat på menyen.
Vi presenterer meny og forteller om råvarenes opprinnelighet
Dag. 2
En velsmakende og variert frokotbuffet
Her finner dere et godt utvalg av lokale råvarer, frisk frukt og grønt, smoothie, grøt, korn, varmmat og nykokt kaffe og småkaker.
Sistranda- Halten- Sistranda
Turen tar ca. 5 timer t/r. Avreise fra kaia ved Frøya Kultur og kompetansesenter som ligger ca. 100 meter fra Hotell Frøya.
Vi besøker et av Trøndelags viktigste fiskevær.
Program for dagen:
Vi møtes på kaia nedenfor Frøya Kultur og kompetansesenter til avtalt tid, derfra går turen til fantastiske Halten.
Halten
På Halten kan dere vandre rundt og virkelig finne roen.
Fiskeværet Halten ligger i naturreservatet og landskapsvernområdet Froan. For 100 år siden var det et yrende liv her med både fiskemottak og hermetikkfabrikk. I sine glansdager var Halten Trøndelagskystens største fiskevær. På det meste kunne det være opp mot 1000 fiskere i Halten, og det ble til og med etablert eget sykehus her.
Halten ligger lengst nord i den 7 mil lange øyrekka utenfor Fast-Frøya som strekker seg fra Kya i sørvest til Halten i nordøst. Halten var fra meget gammel tid benyttet som fiskevær, men det var ikke fastboende her før ca. 1900. Utenfor Halten er det gode fiskegrunner både for skrei, uer og sei, og farvannet er reint.
Lunsj på Halten
Vi serverer lunsj på kaia, medbragt bacalao og flatbrød.
Mineralvann er inkludert i lunsjen.
«Havmerda» havbasert fiskeoppdrett
Ocean Farm 1 – verdens første oppdrettsanlegg til havs.
Anlegget kan utgjøre de første stegene mot en ny æra innen havbruk.
Ocean Farm – 1 er utviklet ved hjelp av verdensledende norsk ekspertise innen fiskeoppdrett og offshore og skal brukes til å teste ut hvordan havbruk kan vokse på en bærekraftig måte.
Restaurant Havheim på Hotell Frøya
3 retters middag med lokal mat på menyen
Vi presentere meny og forteller om råvarenes opprinnelighet
Dag. 3
En velsmakende og variert frokotbuffet
Her finner dere et godt utvalg av lokale råvarer, frisk frukt og grønt, smoothie, grøt, korn, varmmat og nykokt kaffe og småkaker.
Utsjekk kl. 12.00
Ta med deg den gode energien før du vender tilbake til hverdagen, vi anbefaler å ta turen langs fjære nedenfor Hotell Frøya, eller vandring langs steinalderstien på Sistranda
Tusen takk for besøket, og velkommen tilbake
Bestilling:
Minimum 10 personer
Sesong:
Sesong fra ca. april til september/ oktober, weekend eller midtuke
Annet:
Ønsker dere endringer i opplegget, så er det bare å spørre, vi tilrettelegger for det meste!
Pris på forespørsel